Çilekli sütlaç tarifi
Çilekli sütlaç tarifi, bu sütlaç tarifini yaptığım ilk günden beri severek yiyoruz. Hem misafirlerim hem ailem bu tarifi çok beğendi. Büyük küçük herkesin seveceği bir tarif. Tam ölçülü, pratik bir tarif. İki ocakta iki tencereyle toplamda yarım saat bile sürmüyor yapımı. Misafirleriniz geleceği zaman bir gün önceden yapıp buzdolabına koyabilirsiniz.
Çilekli sütlaç tarifi
Çilekli sütlaç tarifi, bu sütlaç tarifini yaptığım ilk günden beri severek yiyoruz. Hem misafirlerim hem ailem bu tarifi çok beğendi. Büyük küçük herkesin seveceği bir tarif. Tam ölçülü, pratik bir tarif. İki ocakta iki tencereyle toplamda yarım saat bile sürmüyor yapımı. Misafirleriniz geleceği zaman bir gün önceden yapıp buzdolabına koyabilirsiniz. Ertesi gün tadı daha güzel oluyor. Haydi hemen malzemelere geçelim.
Çilekli sütlaç malzeme listesi
Sütlaç için
1 su bardağı pirinç
Pirinci haşlamak için 5 su bardağı su
2 su bardağı süt
1 yemek kaşığı tepeleme dolu mısır nişastası
Nişastayı karıştırmak için yarım çay bardağı süt
1 paket vanilya
Çilekli sosu için
400 gram taze çilek
2 su bardağı su
1 yemek kaşığı mısır nişastası
1 tatlı kaşığı tereyağ
Süslemek için
100 gram taze çilek
3 yemek kaşığı hindistan cevizi
Yapılışı
Bir tencereye yıkanmış bir su bardağı pirinci koyup üzerine 5 su bardağı kaynar suyu dökün. (Her pirincin su alma miktarı değiştiğinden kendi pirincinize göre suyu azar azar dökebilirsiniz. Benim pirincim yasemin pirinçti bu miktarda su çekti. ) Pirinci bir fiske tuz ilave ederek haşlayalım.
Yumuşadıktan sonra üzerine iki su bardağı süt ve 1,5 çay bardağı toz şeker ilave edin. Bir yemek kaşığı tepeleme dolu mısır nişastasını yarım çay bardağı sütle çözün. Karışımı sütlaca ilave edin. Bir paket vanilya ilave edin ve karıştırın. Devamlı karıştırarak kıvam alana kadar pişirin. Kaselere üzerinde bir parmak boşluk bırakacak şekilde dökün.
Çilekli sosun hazırlanışı
Çilek sosu için 400 gram çileği dilimleyip tencereye koyun. Üzerine iki su bardağı kaynar su döküp yumuşayana kadar haşlayın. Blender ile sos haline getirin. Bir yemek kaşığı mısır nişastası ile üç yemek kaşığı toz şeker ilave edin iyice karıştırın. Pürüzsüz bir kıvam elde edip devamlı karıştırarak pişirin.
Pişen sosa bir tatlı kaşığı tereyağ ilave edip ocaktan alın. Kaselerin üzerinde bıraktığınız boşluğa çilekli sosu paylaştırın. Kaseleri bir tepsiye koyup buzdolabında 3-4 saat bekletin. İyice soğuduktan sonra üzerlerine birer çay kaşığı hindistan cevizi ve ortadan ikiye kesilmiş çileğin yarısını koyup servis edin. Çok pratik ve inanılmaz lezzetli bir tarif. Görünüşü o kadar güzel ki insan yemeye kıyamıyor. Tam ölçülü güzel bir tarif.
Sitemizdeki tüm haberler için burayı tıklayın.
Prime haber facebook sayfasına gitmek için burayı tıklayın.
Prime haber instagram sayfasına gitmek için burayı tıklayın.