Elmalı Crumble Tarifi

Elmalı karamelli crumble nasıl yapılır

Elmalı Crumble Tarifi

Elmalı crumble tarifi, çok pratik ve çok lezzetli, üzeri çıtır çıtır bir tarif. Yarım saatten daha az zamanınızı alan zengin bir lezzet. Yemeye doyulmayan süper bir tadı var. Ben misafirlerime yaptım çok beğendiler eminim sizlerde çok beğeneceksiniz. Yanında vanilyalı dondurma veya muhallebi yaparsanız o da çok yakışıyor. Ben her ikisiyle de tadının uyduğunu gördüm. Biraz karamel sos ta kokusunu ve lezzetini yükseltiyor.

Malzemeler

Elmalı taban için malzemeler

4 adet orta boy elma
1 çay bardağı toz şeker
1 çay kaşığı tepeleme dolu tarçın
Yarım taze limon suyu (limon büyük boy)

Hamuru için malzemeler

125 gram oda sıcaklığında tereyağ
1 su bardağı + 2 yemek kaşığı un
1 paket vanilya
1 fiske tuz
1.5 çay kaşığı toz şeker

Yapılışı

Elmalı taban için gerekli olan elmaları yıkayıp kabuklarını soyun. İnce ince dilimleyin. Derin bir kaseye koyup üzerine tarçın, toz şeker, limon suyunu döküp karıştırın. Tepsinizin büyüklüğüne göre elma miktarını arttırabilirsiniz. Derin kasede iyice karıştırıp pişireceğiniz tepsinin tabanına elmaları yayın.

Rondo kabına küp küp doğranmış soğuk tereyağı, unu, şekeri, vanilyayı ve bir fiske tuzu döküp rondoyu çalıştırın. Ekmek kırıntısı gibi topaklı bir görüntü oluşunca bu karışımı elmanın üzerine serperek yayın. Benim rondom gibi küçük bir rondonuz varsa malzemeyi almazsa bir kaseye koyup elinizle biraz karıştırın ve elmanın üzerine döküp yayın.

Önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında altı pişip üzeri kızarıp çıtır olana kadar pişirin. Benim fırınımda 180 derecede 30 dakika pişirmek yeterli oldu, orta rafta pişirin. Piştikten sonra ister ılık isterseniz soğuk olarak servis edebilirsiniz. Yanına ister vanilyalı dondurma isterseniz de vanilyalı muhallebi yaparak servis edebilirsiniz.

 

PRİME HABER EKİBİ

 

Sitemizdeki tüm haberler için burayı tıklayın.

Prime haber facebook sayfasına gitmek için burayı tıklayın.

Prime haber instagram sayfasına gitmek için burayı tıklayın.

Exit mobile version