EKONOMİHABERLERKADINYAŞAMYEMEK TARİFLERİ

Evde Ekmek Nasıl Saklanır?

Uzun süre taze kalması için ekmeği nasıl saklamalıyız?

Evde Ekmek Nasıl Saklanır?

Tutum, yatırım ve Türk malları haftasının etkinliklerle kutlandığı bu hafta en çok israf ettiğimiz gıdalardan biri olan ekmeği evde uzun süre nasıl taze tutabileceğimize dair ip uçları derledik. Yıllık 500bin tona ulaşan ekmek israfına dur diyebilmek adına bildiğimiz ip uçlarını listeledik. Habere katkıda bulunmak isterseniz yorumlara yazabilirsiniz.

Evde Ekmek Nasıl Saklanmalı

Ekmek nasıl saklanmalı, konulu haberimizde sofralarımızın en önemli gıdalarından biri olan ekmeği israf etmeden evde nasıl daha uzun süre saklayabiliriz konusuna değiniyoruz. Bu ip uçları mutfağımızın en eski en bereketli gıdası ekmeği daha verimli kullanmamızı sağlayacak.

Nelere dikkat etmeliyiz?

• Birkaç gün içinde tüketilecek ekmeğin buzdolabında saklanması ekmeğin küflenmesini önler. Ekmek dondurucuda çok daha uzun süre saklanabilir. Dondurucudan çıkarıldıktan sonra çözünen ekmekler, dondurulmadan saklanan ekmeklere göre daha yumuşak ve tüketilebilir özelliktedir. Ekmek buzdolabında veya dondurucuda kilitli buzdolabı poşetlerinde saklanmalıdır.
• Gün içerisinde tüketilecek olan ekmek, taze ve yumuşak kalabilmesi için, kapaklı bir ekmek kutusunda, gıda dolabında poşet içinde, serin, karanlık ve kuru bir ortamda saklanmalıdır.
• Ekmek sıcak iken poşete konulduğunda nemlenir. Bu da ekmeğin küflenmesine neden olur. Bu yüzden sıcak ekmek soğutulduktan sonra fazla kurumadan poşete konularak saklanmalıdır.
• Sıcak havalarda ekmeğin küflenmesini önlemek için buzdolabında saklanması tercih edilebilir. Fakat kullanmadan bir saat kadar önce ekmek, buzdolabından çıkarılarak oda koşullarına getirilmeli ve az da olsa yumuşaması sağlanmalıdır.
• Ambalajlı ekmeklerden birkaç dilim alındıktan sonra kalan dilimlerin ambalajı tekrar kapatılarak saklanmasına dikkat edilmelidir.
• Gereğinden fazla satın alınan ekmekler bayatlamamaları için tercihen alındığı gün dondurucuya konulmalıdır.
• Donmuş ekmekler lezzet kaybına uğramaması için 3 ay içinde tüketilmelidir.
• Ekmeğin muhafaza edildiği kutunun veya gıda dolabının düzenli olarak temizlenmesi gerekmektedir.
• Çeşitli nedenlerle ekmeğin içerdiği suyun buharlaşarak saklandığı poşet içerisinde birikmesi küflenmeyi hızlandırabilir. Bu durumda ekmeğin saklandığı poşet değiştirilmeli ya da ekmek temiz bir kâğıt havluya sarılarak saklanmalıdır.

Sitemizdeki tüm haberler için burayı tıklayın.

Prime haber facebook sayfasına gitmek için burayı tıklayın.

Prime haber instagram sayfasına gitmek için burayı tıklayın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Lütfen reklam engelleyiciyi kapatın. Ekibimiz için reklam gelirleri çok önemli.