KADINYAŞAMYEMEK TARİFLERİ

Mahluta Çorbası Tarifi

Pratik, lezzetli, ekonomik bir çorba tarifi

Mahluta çorbası tarifi

Özellikle İç Anadolu Bölgesi’nde çok meşhur olan pratik bir çorba tarifi, mahluta çorbası. Birkaç farklı yapımı var ama çoğunlukla İç Anadolu’da yapılan şekli benim tarifimdeki gibi. İnanılmaz doyurucu bir çorba. Soğuk kış günlerinde hem içinizi ısıtacak hem karnınızı doyuracak bir çorba.

Mahluta Çorbası Tarifi

Mahluta çorbası tarifi, Hatay, Malatya, Yozgat gibi yörelerde meşhur olan bir çorbadır. Yapımı çok pratik ve çok doyurucu bir çorba. Lezzeti ise inanılmaz güzel. Bu güne kadar yapmadıysanız mutlaka deneyin. Çok doyurucu bir çorba. Bu malzemelerle 6 kase çorba elde ediyoruz. Büyük küçük herkesin seveceği bir lezzet. Sıcak kış günlerinde hepimiz bir kase sıcak çorbayla yemeğe başlamayı seviyoruz. Özellikle yöresel çorbaların tadı da bir başka güzel.
Ülkemizin kadınlarının el lezzeti, becerisi bence başka hiçbir yerde yok. Her dokunduğumuzu güzelleştirmeyi lezzetlendirmeyi biliyoruz. Geçmişten bu güne süre gelen çorba tariflerine baktığımızda bunu daha iyi görüyoruz. Az malzemeyle kocaman bir lezzet ortaya çıkarmak. Herkesi doyurmaya çalışmak, bir sofrada buluşturmak bunun en güzel göstergesi. Bu çorba da İç Anadolu yöresinde bir çok ilde yapılan herkesi sofrada buluşturan bir lezzet.

Mahluta çorbası malzeme listesi

1 su bardağı kırmızı mercimek
Yarım su bardağı pirinç
1,5 litre sıcak su
2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
2 küçük soğan
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı tereyağ

Yapılışı

Tarifin hazırlık aşamasında pirinç ve mercimeği yıkayıp süzelim. Soğan ince ince yemeklik doğrayalım. Tencereye sıvı yağ koyup soğan yumuşayana kadar pişirelim. Salçayı ilave edip soteleyelim. Yıkanmış süzülmüş mercimek ve pirinci ilave edelim. Kimyonu ilave edelim karıştıralım. 1,5 litre kaynar suyu döküp karıştıralım. Orta ateşte pişmeye bırakalım. Pirinçler ve mercimekler yumuşadıktan sonra çorba kıvam alır. Sos tavasına bir yemek kaşığı tereyağı ve toz biberi koyup çok kısa süre kızartalım. Sosu çorbanın üzerine dökelim. Karıştırıp servis edelim. Deneyecek herkese şimdiden afiyet olsun. Sevgilerimle…

 

 

Sitemizdeki tüm haberler için burayı tıklayın.

Prime haber facebook sayfasına gitmek için burayı tıklayın.

Prime haber instagram sayfasına gitmek için burayı tıklayın.

 

PRİME HABER EKİBİ

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Lütfen reklam engelleyiciyi kapatın. Ekibimiz için reklam gelirleri çok önemli.