KADINYAŞAMYEMEK TARİFLERİ

Mercimekli glutensiz krep tarifi

Glutensiz krep tarifleri

Mercimekli glutensiz krep tarifi evdeki malzemelerle çok pratik bir şekilde yapabileceğiniz bir tarif. Özellikle kahvaltıya çok güzel yakışıyor. Glutensiz beslenme tarzını benimseyenlerin çok seveceği bir tarif.

Mercimekli glutensiz krep tarifi

Mercimekli krep tarifi glutensiz beslenme tarzını benimseyen, diyet yapan, kilo vermek isteyenlerin çok seveceği bir lezzet. Ben son zamanlarda gluteni azaltmak amacıyla bu tarz gıdaları tercih etmeye başladım. Bir çok tarif denedim. En beğendiklerimi sizinle paylaşmak istedim.

Mercimekli krep tarifi kahvaltıda, ara öğünlerde, ekmek yerine bir çok yemeğin yanında çok güzel oluyor. Glutensiz beslendiğimizde vücudumuzdaki şişkinlikler yavaş yavaş azalıyor ve daha zinde hissediyoruz.
Çölyak hastaları da bu tarifi güvenerek yapabilirler, çölyaklılar için de güzel bir alternatif. Krem peynir ve domatesle yeşilliklerle birlikte çok lezzetli oluyor. Kesinlikle deneyin tam ölçülü şahane bir lezzet.

Mercimekli glutensiz krep tarifi
Mercimekli glutensiz krep tarifi

Malzemeler

1,5 su bardağı kırmızı mercimek
Bekletirken üzerini kapatacak kadar su
1 kahve fincanı yoğurt
1 kahve fincanı süt
1 yumurta
1 çay kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu

Yapılışı

1,5 su bardağı kırmızı mercimeği kaseye koyup üzerini kapatacak kadar su ilave edin. 2-3 saat boyunca kapağı kapalı bir şekilde suyu çekene kadar bekletin. Yeteri kadar su çektikten sonra kalan fazla suyu varsa süzgece koyup süzdürün.

Daha sonra mercimeği blender kasesine koyup üzerine süt, yoğurt, yumurta, tuz ve kabartma tozunu ilave edip blenderı çalıştırın. Kek hamuru gibi pürüzsüz akışkan bir hamur olana kadar çalıştırın. Daha sonra 10 dakika dinlendirin.

Yapışmaz tavayı ısıtarak küçük bir kepçe ile döküp yayın. Arkalı önlü orta ateşte pişirin. Tavanız yapışmaz tava özelliğine sahip değilse fırça ile hafifçe sıvı yağ sürüp hamuru öyle dökün. Ateşi kesinlikle yüksek açmayın içi pişmeden üzeri yanmasın.

Çevire çevire arkalı önlü pişirip mutfak bezi serdiğiniz tepsiye çıkarın. İlk sıcaklığı çıktıktan sonra krem peynir sürüp üzerine domates dilimleri ve yeşillik dalları koyup servis edin.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Lütfen reklam engelleyiciyi kapatın. Ekibimiz için reklam gelirleri çok önemli.